Vochtbestrijding

Heeft u al een tijd last van een muffe geur in huis? Loopt de energierekening op zonder enige aantoonbare reden? Dan is er een goede kans dat u last heeft van vochtproblemen. Er bestaan verschillende vormen, elk met hun eigen bijbehorende vorm van vochtbestrijding.

Er zijn twee verschillende methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Welke hiervan het meest geschikt is voor uw woning hangt af van de staat van het gebouw en welke investering u hiervoor wilt maken. 

INJECTEREN

De meest gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van de muren met een product dat vochtwerend werkt. Het principe klinkt vrij simpel, maar vraagt toch enige vakkennis en precisie.

VENTILATIEKOKER

Ventilatiekokers is een vochtbestrijdingsmethode die vooral in de Benelux toegepast wordt. Hierbij worden extra verluchtings elementen in vochtige ruimtes geplaatst. Door twee openingen in deze elementen ontstaat er een luchtstroom in de door opstijgend vocht aangetaste muur. De lucht koelt af en er ontstaat een koudebrug. Het vocht in de muur trekt vervolgens naar deze koudebrug en wordt naar buiten afgevoerd.

HOE HERKENNEN?

Optrekkend vocht kan zich zowel op binnenmuren als buitenmuren manifesteren. Er zijn verschillende symptomen die tot het vaststellen van opstijgend vocht kunnen leiden. In eerste instantie zijn vochtplekken op de muren vanzelfsprekend een duidelijke indicatie van een vochtprobleem.
Daarnaast kunnen onder meer schimmels en een muffe geur op een probleem met opstijgend vocht wijzen. Ook het loskomen van de muurafwerking (verf, behang, pleisterwerk) kan een symptoom van dit vochtprobleem zijn. De hardnekkigheid van opstijgend vocht is afhankelijk van de grondwaterstand, poreusheid van de bouwstenen en dikte van de muren.

Heeft u twijfels of u te maken heeft met opstijgend vocht? 

CONTACT

Anthonis De Jonghestraat 32
9100, Nieuwkerken-Waas