Vochtbestrijding

Heeft u al een tijd last van een muffe geur in huis? Loopt de energierekening op zonder enige aantoonbare reden? Dan is er een goede kans dat u last heeft van vochtproblemen. Er bestaan verschillende vormen, elk met hun eigen bijbehorende vorm van vochtbestrijding.

Er zijn twee verschillende methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Welke hiervan het meest geschikt is voor uw woning hangt af van de staat van het gebouw en welke investering u hiervoor wilt maken. 

INJECTEREN

De meest gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van de muren met een product dat vochtwerend werkt. Het principe klinkt vrij simpel, maar vraagt toch enige vakkennis en precisie.

VENTILATIE / CONDENSPROBLEMEN

Ventilatie is een vochtbestrijdingsmethode die vooral in de Benelux toegepast wordt. Hierbij worden extra verluchtingen geplaatst in vochtige ruimtes. Door deze extra ventilatie ontstaat er een luchtstroom die de vochtige lucht zal afvoeren. Het vocht dat anders in de ruimte blijft hangen zal niet meer in de muur trekken.

HOE HERKENNEN?

Optrekkend vocht kan zich zowel op binnenmuren als buitenmuren manifesteren. Er zijn verschillende symptomen die tot het vaststellen van opstijgend vocht kunnen leiden. In eerste instantie zijn vochtplekken op de muren vanzelfsprekend een duidelijke indicatie van een vochtprobleem.
Daarnaast kunnen onder meer schimmels en een muffe geur op een probleem met opstijgend vocht wijzen. Ook het loskomen van de muurafwerking (verf, behang, pleisterwerk) kan een symptoom van dit vochtprobleem zijn. De hardnekkigheid van opstijgend vocht is afhankelijk van de grondwaterstand, poreusheid van de bouwstenen en dikte van de muren.

Heeft u twijfels of u te maken heeft met opstijgend vocht?
Contacteer ons en wij komen de nodige vaststellingen doen.

CONTACT

Anthonis De Jonghestraat 32H
9100, Nieuwkerken-Waas